Bezoek supermarkt

Thema Supermarkt

De afgelopen weken hebben we over de supermarkt gewerkt. Wat zie je allemaal in de supermarkt? Welke afdelingen zijn er allemaal en hoe werken ze? We leerden veel over de groente- en fruitafdeling, de slager en de bakker. De schappen in de winkel met allerlei producten.

De hoeken op de gang en in de klas werden omgetoverd tot een Máxima-winkel waar de kinderen heerlijk konden spelen en allerlei dingen konden leren. Bijvoorbeeld met de miniboodschappen leerden de kinderen de begrippen meer, minder en evenveel te gebruiken. In de zandtafel deden ze dit met macaroni; de hoeveelheid afmeten en de begrippen licht en zwaar oefenen.

Ook zijn we naar de plaatselijke supermarkt geweest, waar we een rondleiding kregen in de winkel. We mochten overal kijken. De koel- en diepvriesruimte, alle afdelingen en de ruimte waar de vrachtauto alles komt lossen. Ook zagen we hoe de flessenautomaat werkt en allemaal mochten we achter de kassa een boodschap scannen. Het was een superleerzaam en gezellig uitje.

Klik op onderstaande foto's voor het hele album.