De eerste maanden op school

De eerste maanden op school

Wat fijn dat wij weer allemaal naar school konden, na de prachtige zomervakantie!
Inmiddels zijn wij alweer aan de herfstvakantie toe.             
                           
In de tussenliggende maanden hebben wij een heleboel nieuwe dingen geleerd. Sowieso zijn wij nu een combinatiegroep, wat in het begin best even wennen was. De juf is namelijk best veel aan het praten en dan moeten wij zorgen dat wij niet afgeleid worden. Gelukkig doen wij ook een aantal vakken met elkaar. 

Wij hebben bijvoorbeeld nieuwsbegrip waarbij groep 3 meedoet met groep 4. Samen de tekst lezen, vragen beantwoorden is veel leuker dan alleen. Maar uiteraard doen wij ook vakken apart, dat is vooral in de ochtend.

In groep 3 hebben wij al 2 thema's van Lijn 3 (leesmethode) gehad. Inmiddels hebben wij op school een restaurant gemaakt, zodat wij nog spelend kunnen leren. Welk menu staat er vandaag op het programma? Met rekenen zijn wij druk bezig met het splitsen van de getallen; eerst met materiaal, maar wij kunnen het al bijna zonder! 

In groep 4 zijn wij gestart met tafels leren. De juf heeft allerlei leuke liedjes die wij met elkaar zingen en lekker bewegen. Zo blijven de tafels nog beter in ons hoofd zitten. 


Nu gaan wij lekker genieten van de herfstvakantie en zullen wij na de vakantie weer met veel plezier naar school gaan.