Alexia : groep 5 en 6

Leuke projecten met creatieve ideeën

In de Alexiagroep zitten kinderen uit groep 4/6, 5 en 6. We zijn dit jaar gestart met een project over talenten en uitdagingen. Welke talenten heb jij? Wat zijn uitdagingen? Herkennen anderen dat in mij? Wat kan ik doen om aan mijn uitdagingen te werken? Hiervoor hebben alle kinderen ook een plannetje gemaakt. Af en toe bespreken we hoe het hiermee gaat.
Het project Sinterklaas was erg leuk. Je gelooft het misschien niet, maar toch hebben we dingen geleerd over de Sint die we nog niet wisten! We zijn ook behoorlijk creatief aan het denken geweest. Zo bedachten we een Pieten-ABC, maar ook een dakdrager voor Sinterklaas. In groepjes zijn we gaan bedenken waaraan zo’n apparaat zou moeten voldoen en welke functies we er allemaal voor konden bedenken. Het plan werd steeds iets beter door de ideeën en tips van elkaar te gebruiken. We waren op deze manier ook bezig met samenwerken, leren van fouten, openstaan voor andere ideeën en jezelf en anderen uitdagen om je uiterste best te doen. Het resultaat was  dat we een aantal heel mooie dakdragers hebben ontworpen.

Na de Sint hebben we een paar denksleutels met het thema Kerst gedaan. Hoe ziet een kerstboom eruit in de zomer? Daar kun je verschillende ideeën bij hebben die allemaal goed zijn: Een kerstboom zonder naalden, omdat die allemaal zijn uitgevallen? Of juist een hele mooie groene boom, want hij staat lekker buiten en is versierd met hangers met ijsjes, zonnetjes, schepjes, zonnebrillen. En lampjes? Niet nodig, want het is lang licht in de zomer hoor!

Vanaf januari gaan we met de Alexiagroep op expeditie naar de planeet Moendoes. Waar is dat? Wie leven daar? Hoe ziet het eruit? Spreken ze daar een andere taal? Hebben ze ook cijfers? Wat eten en drinken ze? We gaan een spel spelen om al deze kennis te verzamelen en we gaan zelf ook opdrachten maken. Nieuwsgierig? Houdt u deze site in de gaten, misschien komt er wel een verslag…