Nationale buitenlesdag
Op dinsdag 10 april was de nationale buitenlesdag, dus gingen wij met de klas naar buiten! In de ochtend hebben we de taalles van binnen naar buiten verplaatst. De kinderen mochten tweetallen maken en kregen een werkblad mee naar buiten. We gingen het plein en het veld op, waar de kinderen goed om zich heen moesten kijken. Alles wat ze zagen (in de natuur / aan gebouwen) mochten ze opschrijven en de letters van de woorden doorstrepen op de achterkant van het blad. Sommige groepjes hadden heel veel woorden opgeschreven, andere groepjes kozen juist voor lange woorden. Allemaal manieren om zoveel mogelijk letters door te kunnen strepen. "Prinses Máximaschool" en " elektriciteitskastje" bleken de twee langst gevonden woorden te zijn.  

Klik op de foto voor meer foto's van de buitenles taal.  's Middags stond natuur op het programma. Wat is er leuker om dan écht de natuur in te gaan? In de klas kwam de juf met een doosje met "iets" er in langs alle tafels. De kinderen moesten goed kijken wat het waren. Het bleken pissebedden te zijn! Met een werkblad in de hand gingen de kinderen naar buiten, op zoek naar pissebedden! Nadat ze deze in grote hoeveelheden hadden gevonden maakten de kinderen het bijbehorende werkblad.

Klik op de foto voor meer foto's van de buitenles natuur.  Het was een geslaagde buitenlesdag. Dit kwam mede door het lekkere weer.
Wat ontdekken de leerlingen van groep 1d?