Buitenlesdag

Afgelopen dinsdag was het buitenlesdag. Ook onze groep heeft daar natuurlijk aan meegedaan. Wat was er nou leuker dan spelling niet in je schrift te doen, maar gewoon lekker op het plein. Met stoepkrijt en papier vertrokken wij naar buiten. Gelukkig was het heerlijk weer.

Er ontstond al gauw een prachtige hinkelbaan met klanken waar door middel van springen woorden gingen ontstaan. Deze woorden moesten de kinderen hardop zeggen. De andere opdracht was een woordweb maken met de klanken aai, ooi en oei. Kaj had zelfs een prachtig Engels woord met de aai :-) namelijk privacy (je spreekt het natuurlijk uit als praaifesie. Dus ook dat woord werd snel opgeschreven.

De derde opdracht was een alfabet-vel, waarbij de kinderen moesten zoeken naar spullen op het plein, de letters waar dat woord uit bestaat doorstrepen en op de achterkant het woord opschrijven.

Klikt u op de onderste foto dan ziet u nog meer vrolijke foto's.

Een echt staaltje van bewegend leren!!!
De Arianegroep is op reis gegaan. Onderweg hebben ze veel geleerd over de landen van de wereld maar...