Olympische Spelen

Olympische Spelen

Zoals u wellicht niet ontgaan is, zijn de afgelopen weken de Olympische Spelen in PyeongChang gehouden. In de klas hebben wij een aantal keer hard gejuigd voor de olympische sporters. Dus een les over de Olympische Spelen kon natuurlijk niet ontbreken. 

Zo hebben wij in de eerste week gehoord wat er nu precies allemaal gebeurd en hebben de kinderen een eigen sportpaspoort gemaakt. Het resultaat van een aantal paspoorten ziet u hier. Ook in de schriften tijdens het circuit werd een mooi verhaal geschreven over de Olympische Spelen. Uiteraard werd er ook Olympisch gegymd, ploegenachtervolging, curling, biathlon en skiën kwamen tijdens de gymles aan bod. Medailles konden wij niet verdienen, maar de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen stond centraal! Iedereen kreeg na de gymles een mooi diploma. 

In de tweede week van de Olympische Spelen hebben wij in groepjes een nieuwe sport bedacht met regels. Er kwamen hele verrassende sporten uit. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gehoord van Pandabal of ijsvoetbal? De kinderen hebben in groepjes aan de klas gepresenteerd wat ze hadden bedacht. 

U ziet een kleine impressie als u hier klikt. 

Groep 3 wenst u alvast een fijne vakantie!