Programmeren voor Amalia en Alexia

Op woensdag 24 januari zijn de Amalia- en Alexia-groep begonnen aan een lessenserie programmeren.
Deze lessen worden verzorgd door studenten van de TU Delft die hiervoor naar onze school komen met een hele stapel laptops. Er wordt gebruikt gemaakt van het programma Scratch, waardoor kinderen leren op een speelse manier wat programmeren is, hoe ze het moeten doen en wat belangrijk is bij programmeren.
In de eerste les zijn ze aan de slag gegaan met een stripverhaal van Donald Duck dat werd omgezet in een animatie.
Per tweetal werd er hard gewerkt, goed samengewerkt en goed gelezen wat er PRECIES moest gebeuren.
Aan het eind van de les waren de eerste beginselen van het programmeren al een flink eind onder de knie. De volgende dag waren er diverse kinderen op de schoolcomputers aan het SCRATCHEN. Enthousiast dus!

Met Oud Hollandse spellen werd de verjaardag van de leerkrachten gevierd.