Kruidnoten bakken

Op 4 december heeft groep 3/5 alvast een beetje Sinterklaas gevierd.
De dag begon met een brief van Sint en zijn Pieten. Het boek waar alle leerlingen in geschreven hadden, was door Sint ontvangen. Sinterklaas liet ons weten dat hij groep 3/5 op 5 december een bezoekje zou brengen. De juf was erg blij met het bericht dat Rommelpiet dit keer in het pietenhuis zou blijven.

Na de Pietengym stond er kruidnoten bakken op het programma. Na het verdubbelen van de hoeveelheden uit het recept, konden we beginnen met het afwegen van de ingrediënten.
Na het kneden van het deeg was het tijd om de kruidnoten te maken. Er werd kritisch naar iedere kruidnoot gekeken, omdat deze vooral niet te klein, te groot, te rond of vierkant mocht zijn.
In de middagpauze werden de kruidnoten door een aantal moeders afgebakken. Om 1 uur konden de leerlingen niet wachten om een kruidnoot te proeven. Helaas moest er nog wel even gewerkt worden van de juf.
Na een uur was het dan eindelijk tijd om de kruidnoten te proeven, tijdens het smullen deden we ook nog Sinterklaasbingo. Hierbij las de juf een grappig sinterklaasverhaal voor waarin allerlei getallen voorkwamen, als je dit getal had opgeschreven, mocht je een kruidnootje op het getal leggen.

Voor foto's van deze gezellige dag, kunt u op de onderstaande foto klikken.