Nieuwe vervoersmiddelen voor Sint en Pieten

Help! Sint heeft geen boot èn geen paard

Om dit "probleem" op te lossen hebben de kinderen van groep 5/6 nieuwe vervoersmiddelen ontworpen voor Sint en zijn Pieten.
Na een brainstorm  met de hele groep zijn de kinderen aan de slag gegaan met een eerste ontwerp. Een week later hebben we alle ideeën met elkaar bekeken. Wat een variatie! Daarna hebben we  een een lijst gemaakt van alle "functies" die het nieuwe vervoersmiddel moest vervullen.
Op basis van dit "ontwerp-overleg" zijn de kinderen verder gegaan met het definitieve ontwerp. Zo leerden ze dat een idee niet in één keer goed hoeft te zijn, maar dat ontwerpen en uitvinden echt een proces is. Je kunt en mag gebruik maken van elkaars tips en ideeën om zo tot een betere uitvinding te komen.

Sint heeft nu de keuze uit de Rockracers, een Hoppie-Hop, Robot 2.0, de SuperSinterklaasbus, de Vliegende-varende-pakjesschieter-klimmer, een Robotvarken, Pakjesboot 13, Kattie Sint, de Ver-Sint, Grote Koffer XXL, Amerigo 2.0, een Raket, de Robot-Bij en Viervoet-Robot 6000.

Hieronder vindt u een link naar de foto's van alle ontwerpen:
2017-2018.Maximeergroep->Sintmobiel