Lezen
Lezen is leuk
Lezen is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van kinderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen lezen met plezier, ze gaan dan vaak meer lezen, worden nieuwsgierig, de woordenschat gaat omhoog en het leesniveau gaat vooruit. Lezen gaat niet bij ieder kind vanzelf.

Vanaf groep 1/2 wordt spelenderwijs aandacht besteed aan de woordenschat en letters. Uitstapjes, thema's en in aanraking komen met allerlei begrippen vergroot de wereld van jonge kinderen. De methode
Schatkist ondersteunt kennis in combinatie met de belevingswereld van het kind.

Vanaf groep 3 wordt structureel leesonderwijs geboden. Door middel van letters en klanken die herkenbaar zijn voor deze leeftijdsgroep.Met die klanken kunnen weer nieuwe woorden gevormd worden. De methode
Lijn 3  is een belangrijk onderdeel in het lesprogramma van groep 3.

Vanaf groep 4 wordt de technische leesvaardigheid uitgebreid met een voortgezet technisch leesmethode
Estafette Nieuw

Lezen komt bij elk vak en iedere vaardigheid weer terug. Daarom is lezen zo belangrijk om goed te kunnen. Wist u dat er in Nederland 2,5 miljoen analfabeten zijn?

   Bibliotheek Oostland heeft een speciale nieuwsbrief  Matilda over leuke boeken.
   Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden.
   Nieuwstraat 25 
   2651CG Berkel en Rodenrijs


Schoolbibliotheek
De schoolbibliotheek heeft een beperkt aantal boeken op school die geleend kunnen worden. Deze boeken blijven op school en mogen leerlingen in hun laatje bewaren.
Twee keer per week, op woensdag en vrijdag, kunnen leerlingen hun boek(en) ruilen. Een ouder zorgt voor de inname van boeken en schrijft het boek op de kaart van de leerling.
Vindt u het leuk om mee te helpen? Meldt u zich dan aan bij juf Annette. Wij kunnen altijd extra hulpouders gebruiken.

  Zwerfboekenstation

 Kinderzwerfboeken, ook voor jou!
  Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit       
  hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de 
  kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

  Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je    mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?