10 minutengesprekken

02-02-2021
Tussen 1 en 11 maart zijn de 10-minutengesprekken.
In de e-mail die u krijgt staan
de link en de inloggegevens onderaan in die e-mail.
Scroll door naar onderen dus!

Op een smartphone kan het helpen om de e-mail in landscape te lezen.

Van 1-11 maart staan de 10-minuten-gesprekken op de agenda.

De leerkracht(-en) heeft/hebben dan met u een gesprek over de voortgang van uw kind. Dit gesprek duurt maximaal 10 minuten en wordt vanwege de landelijke coronamaatregelen deze keer online gevoerd.

Hoe werkt het:
Als ouder/verzorger logt u eenmalig in via de link die u in de uitnodiging ontvangt en dan kunt u voor al uw kinderen uit elke groep meteen een afspraak maken. De gesprekken gaan online en duren 10 minuten. De link om toegelaten te worden voor het online-gesprek ontvangt u vlak voor het gesprek via de leerkracht.

Hoe eerder u zelf een afspraak maakt, des te meer keus in tijden u hebt. Wanneer u later uw afspraak via de website wijzigt, vervalt de eerder gemaakte afspraak automatisch, dit hoeft u niet apart door te geven aan de leerkracht. De vervallen tijd komt weer vrij voor andere ouders.

Aandachtspunten:
-Indien de leerkracht al rechtstreeks met u een afspraak voor een gesprek heeft gemaakt, ontvangt u geen e-mail met uitnodiging.

-Ouders van leerlingen uit de kleutergroepen  die net een intakegesprek hebben gehad of leerlingen die net zijn begonnen op school zullen niet opnieuw voor een gesprek worden uitgenodigd. Indien u toch nog een keer met de leerkracht wilt spreken kunt u altijd rechtstreeks een afspraak maken.

-We hebben geprobeerd er bij gescheiden ouders zoveel mogelijk van uit te gaan dat ouders het onderling regelen. Hebt u allebei een mail ontvangen en wilt u samen (tegelijk op 1 gesprek) komen om over uw kind te praten dan juichen wij dit toe. U krijgt dan immers allebei tegelijk dezelfde informatie over uw kind, daar kunnen geen misverstanden ontstaan. Het staat gescheiden ouders vrij om ieder apart een gesprek aan te vragen. Hebt u niet ieder apart een uitnodiging met verschillende inlogcodes gekregen en wilt u wel een apart gesprek, neemt u dan contact op met de leerkracht.

-Het plannen gaat via onze website. Niet via de SchoolApp en ook niet via de pilot van sommige groepen van de app Social Schools, tenzij u hier rechtstreeks door de leerkracht door wordt benaderd.

-De uitnodigingen voor de 10-minutengesprekken worden uiterlijk 3 februari gestuurd naar het e-mailadres van de 1e verzorger in ons administratiesysteem. Hebt u @spectrum-spco.nl als veilige afzender staan?
Controleert u bij twijfel alstublieft al uw e-mailadressen en uw spambox/ongewenste e-mail en de e-mail van uw partner vóór u contact opneemt met school.

En nogmaals: in de e-mail die wordt verstuurd naar de ouders/verzorgers om een gesprek te plannen staat onderaan een link en inloggegevens om in te kunnen loggen op de website.