Argus Clou

Voor aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek hebben we dit schooljaar een nieuwe methode; Argus Clou.
In groep 5 is de derde les van ieder hoofdstuk een puzzelles, waarbij verschillende bronnen onderzocht moeten worden.
Met de informatie uit deze bronnen moet er vervolgens een puzzel gemaakt worden, als deze goed gemaakt wordt, verdienen de leerlingen letters. Met deze letters wordt er aan het einde van de les een zin gevormd.
Bij de natuur- en techniekles gingen deze bronnen over magneten.
Ook hebben de leerlingen zelf verschillende proefjes gedaan met magneten. Tijdens deze proefjes kwamen we er achter dat magneten door stof, hout, papier en glas kunnen werken, maar dat dit wel ligt aan de dikte van de verschillende materialen.
Sommige proefjes lukten zo goed dat het wel goocheltrucs leken! De verschillende 'trucs' hebben de leerlingen aan de leerlingen van groep 3 laten zien. Vervolgens heeft groep 5 uitgelegd hoe magneten werken.

Ook groep 3 doet erg leuke dingen met de lessen van Argus Clou. Zo hebben zij zelfs een eigen schooltuin!
Meer foto's hiervan kunt u zien op de groepspagina van groep 3.

Als u op de onderstaande foto's klikt, ziet u nog meer foto's van groep 3/5.

Wat kun je allemaal doen met sneeuw? Behalve de ongemakken in het verkeer levert het ook veel...