Appelmoes maken

Groep 3 werkt dit thema over bomen, eerst hebben we het boek 'Matthijs en de perenboom' gelezen.
Tijdens de woordenschatles hebben de leerlingen geleerd dat je bomen kunt verdelen in loofbomen en naaldbomen.
Ook weten zij nu dat een appelboom een voorbeeld is van een loofboom.
Samen met de andere groep 3 hebben de leerlingen een recept voor appelmoes gelezen. Dit was al erg leuk, maar appelmoes zelf maken is natuurlijk nog veel leuker!
Eerst hebben we de appels in kleine stukjes gesneden. Dit was best veel werk, gelukkig wilden de leerlingen van groep 5 hierbij helpen. Na het snijden hebben we de stukjes in een grote pan gedaan en op het vuur gezet.
Met hulp van groep 5 werd er goed in de pan geroerd. Vervolgens hebben we de moes gezeefd en daarna hebben we heerlijk van de appelmoes geproefd!

Hoe de appelmoes gemaakt is, kunt u zien als u op de onderstaande foto's klikt.