Batterijen

De kinderen van Máxi-meergroep 6/7 hebben een project gedaan over batterijen.
Nadat ze eerst hebben uitgezocht hoe batterijen in elkaar zitten, hoe ze werken, welke soorten er zijn en wat de invloed van de uitvinding van de batterij is geweest op speelgoed, medische apparaten en huishoudelijke apparaten, zijn de kinderen aan de slag gegaan met het ontwerpen van nieuw speelgoed dat werkt op batterijen.
Ze hebben hiervoor eerst schets gemaakt, daarna een handleiding en een reclametekst en tot slot is het ontwerp uitgewerkt op het platte vlak of in 3D en gepresenteerd in de groep.
Hieronder de foto's van de resultaten met de bijbehorende reclameteksten:

Dit speelgoed moet je hebben. Het is de quizmaster 2.0. Het is een apparaat dat vragen aan je stelt. Hij is ook nog mee te nemen en werkt in alle officiële talen van de wereld. Je kan ook het lezen in jouw taal zetten en het luisteren in een andere taal. (Batterijen niet inbegrepen.)

Simba is DE nieuwe rage. Hij heeft bijna alles wat normale tijgers ook hebben. Hij is lief, speels en soms ook boos of bang.
Te bestellen in het wit met zwart èn oranje met zwart.
U heeft 4 maanden garantie.

Nu, een speelkeukentje te koop!
Nieuw stuk speelgoed speelkeuken 2.0.
Nu met licht èn geluid voor maar €20,-.
Bij Intertoys, Bart Smit en Blokker.
  Deze robot doet al uw huishouden en u hoeft nooit meer te sjouwen!
(Nathan vertelde ook nog bij dat de robot vol zit met allerlei sensoren, kan verstaan wat je zegt en kan ruiken waar de pindakaas staat. Hij doet niet alleen alle huishoudelijke klusjes, maar kan ook je huiswerk kan maken!)
   Nu! Knuffeloppas! Met gratis Baby Born. Voor maar €59.99.
Kies je eigen muziek voor je baby op je telefoon.
Gebruik de knuffeloppasapp voor de bediening.
Gebruik vier AA-batterijen.