Verenigde Staten
Project Verenigde Staten van Amerika in groep 7/8
Met de Máxi-meergroep 7/8 zijn we aan de slag gegaan met een werkboek over de Verenigde Staten van Amerika.
Het werkboek dat we hiervoor gebruikten stond vol met informatie over onder andere het landschap, klimaat, inwoners, ontdekking, en economie van Amerika. Met deze informatie konden vragen beantwoord worden. Maar de kinderen moesten ook zelf op zoek naar antwoorden en hun creativiteit gebruiken om opdrachten te verwerken.
Nadat het hele werkboek was doorgewerkt hebben zijn we aan de slag gegaan met het programma Prezi. Hiermee kun je presentaties maken die je kunt laten zien op een groot scherm. Het is een mooi alternatief voor Powerpoint. De kinderen hebben samen ontdekt hoe het programma werkt en wat er mogelijk is. Ze hebben in groepjes een Prezi gemaakt over het onderwerp Verenigde Staten van Amerika en deze in hun eigen klas gepresenteerd.
Ter afsluiting van dit project hebben we met elkaar het spel Kolonisten van Amerika gespeeld. Het is een thematisch versie van het bekende spel Kolonisten van Catan. Toch was het nog een hele uitdaging om de spelregels goed te begrijpen en toe te kunnen passen voordat we het spel echt konden gaan spelen.

Wat kun je allemaal doen met sneeuw? Behalve de ongemakken in het verkeer levert het ook veel...