De boom, appelmoes maken
Deze week zijn wij alweer begonnen met het tweede thema van Lijn 3, onze taalmethode. De lessen woordenschat en lezen gaan over alles wat met bomen te maken heeft. En daar hoort natuurlijk appelmoes maken bij. Wij kwamen er eerst met elkaar achter wat je nodig hebt om appelmoes te maken. Want ja, hoe komen die appels nou in die pot terecht? Inderdaad door de appels te koken, wat water toe te voegen en dan moeten de appels ook nog fijn gemalen worden.

De kinderen mochten allemaal een stuk appel klein snijden. De een deed dit erg precies, de ander was met 4 stukjes klaar. Maar dat maakt niet uit, want het wordt toch een geheel. Nadat de juf de pan met appelstukjes op het kookplaatje had gezet en ging roeren, konden de kinderen al zien dat het best snel ging.

Het fijnmalen hebben wij ook met elkaar gedaan; iedereen mocht even met de roerzeef draaien.

Wij  hoopten met elkaar dat wij het nog 's middags konden proeven, maar helaas het was nog net te warm. Dus woensdagmorgen hebben wij het geproefd. Wat was dat lekker zeg!

Klik op de foto hiernaast voor het fotoalbum.