De keuken in!
Tijdens de feestweek hebben alle groepen voor hapjes bij de borrel gezorgd. In onze klas hebben we fruit- en groentespiesjes gemaakt. Dit konden we natuurlijk niet zomaar gaan maken, eerst moesten er boodschappen gedaan worden. Met een hele sliert kinderen (samen met groep 3) liepen we richting de Jumbo, vlakbij school. Daar kreeg ieder twee- of drietal een opdracht. Op een papiertje stond wat de kinderen moesten pakken, welk merk, welk gewicht en het juiste aantal. De artikelen belandden uiteindelijk in het winkelwagentje. Daarna gingen we met de hele klas afrekenen en liepen we met heel veel producten weer naar school terug.

De volgende dag hebben we de spiesjes gemaakt. Ieder groepje had een eigen taak bij de voorbereiding; wassen, snijden enz. Vervolgens werden de satéprikkers aan de lopende band gevuld met allemaal lekkers. 's Middags, tijdens de borrel, mochten we EINDELIJK onze eigen hapjes proeven. Mmmmmm......

Klik op de foto van het bezoek aan de supermarkt en het maken van al het lekkers.